Accu vervangen door je AutoProfitgarage

Start je auto niet meer? Dan is de kans groot dat je accu niet meer naar behoren werkt. Een accu zorgt voor de juiste stroomhuishouding in je auto, zodat je gebruik kunt maken van bijvoorbeeld je lampen en je radio. Zodra je met de auto rijdt, laadt de accu op.

Wanneer accu vervangen?

Bij gemiddeld gebruik zou een accu ongeveer zes jaar mee moeten gaan. Er zijn echter verschillende factoren van invloed op de levensduur van een accu. Met name weersomstandigheden spelen een belangrijke rol. Zodra het buiten kouder wordt, moet een accu nog harder dan normaal zijn best doen om naar behoren te werken. Ook rijgedrag kan invloed hebben. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om teveel (zeer) korte ritjes te maken. Ten slotte is tijdig en goed onderhoud belangrijk voor de accu.

Accucheck

Om er zeker van te zijn dat je auto blijft starten, is het belangrijk om je accu regelmatig te laten controleren. Je zou niet de eerste zijn die er tijdens de wintermaanden er 's ochtends achter komt dat zijn accu het begeven heeft, waardoor hij zijn auto niet kan gebruiken. Door de accu tijdig te laten controleren voorkom je dergelijke situaties.

Hoe werkt dat: een accu vervangen?

Je AutoProfitgarage kan je accu controleren. Een accu vervangen is uiteraard ook mogelijk als dat nodig is. AutoProfitgarages maken gebruik van accu's van kwalitatief goede merken. Na het controleren en indien nodig vervangen van je accu kun je weer veilig de weg op.