Allseasonbanden bij je AutoProfit garage

Allseasonbanden, ook wel allweatherbanden genoemd, kunnen een goed alternatief zijn omdat bandenwissels niet nodig zijn. Daarnaast hebt je gedurende het hele jaar voldoende grip.

Wanneer allseasonbanden?

Allseasonbanden zijn een goed alternatief als je voornamelijk in Belgiië rijdt en niet afhankelijk bent van je auto. Dankzij de opbouw van het profiel en de samenstelling van het materiaal van de band passen allseasonbanden zich gemakkelijk aan ons Noordzeeklimaat aan. Hou er wel rekening mee dat allseasonbanden altijd een tussenoplossing zijn. Deze banden hebben zachter rubber dan zomerbanden en harder rubber dan winterbanden. Als je veel autorijdt of jaarlijks op wintersport gaat, is het nog altijd beter om voor zomerbanden en winterbanden te kiezen.

Profiel allseasonbanden 

Een band heeft standaard een profieldiepte van 6 tot 7 milimeter. Als je profieldiepte minder dan 1,6 milimeter is, is het wettelijk verboden om nog door te rijden. Vanuit AutoProfit raden we aan om je banden reeds te verwisselen bij een profieldiepte van 2 milimeter. Zo voorkom je problemen en garandeer je je eigen veiligheid. Twijfel je aan de profieldiepte van je banden? Kom dan langs bij AutoProfit. Wij controleren de profieldiepte van je banden en vervangen deze indien noodzakelijk. Zo weet je zeker dat je band verwisseld wordt als het nodig is.

Allseasonbanden kopen bij AutoProfijt

Als je allseasonbanden wilt aanschaffen, kun je terecht in de webshop van AutoProfit. AutoProfit verkoopt namelijk allseasonbanden van bekende merken, zoals Michelin, Landsail en Vredestein. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op weg gaat!