Allseasonbanden bij je AutoProfit garage

Allseasonbanden, ook wel allweatherbanden genoemd, kunnen een goed alternatief zijn omdat bandenwissels niet nodig zijn. Daarnaast hebt je gedurende het hele jaar voldoende grip.

Wanneer zijn allseasonbanden geschikt?
Allseasonbanden zijn een goed alternatief als je voornamelijk in Belgiië rijdt en niet afhankelijk bent van je auto. Dankzij de opbouw van het profiel en de samenstelling van het materiaal van de band passen allseasonbanden zich gemakkelijk aan ons Noordzeeklimaat aan. Hou er wel rekening mee dat allseasonbanden altijd een tussenoplossing zijn. Deze banden hebben zachter rubber dan zomerbanden en harder rubber dan winterbanden. Als je veel autorijdt of jaarlijks op wintersport gaat, is het nog altijd beter om voor zomerbanden en winterbanden te kiezen.

Welk profiel moeten allseasonbanden hebben?
De profieldiepte van een band is standaard 6 tot 7 millimeter. Bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter is het wettelijk verboden om nog door te rijden. Uit voorzorg en veiligheid raden wij aan om je banden reeds te verwisselen bij een profieldiepte van 2 millimeter. Zo voorkom je problemen en garandeer je je eigen veiligheid. Als je niet weet wat de profieldiepte van je banden is, is dat geen probleem. AutoProfitgarages controleren namelijk altijd de profieldiepte van je banden voor ze verwisseld worden. Zo weet je zeker dat je band verwisseld wordt als het nodig is.

Allseasonbanden kopen bij AutoProfijt
Als je allseasonbanden wilt aanschaffen, kun je terecht in de webshop van AutoProfit. AutoProfit verkoopt namelijk allseasonbanden van bekende merken, zoals Michelin, Continental en Goodyear.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op weg gaat!