Autokeuring en klein onderhoud door je AutoProfitgarage

Veiligheid van je auto en op de weg staan altijd voorop. Buiten de verplichte autokeuring is het daarom verstandig om tijdig een klein onderhoud aan je auto uit te laten voeren. Zo weet je precies hoe gezond je auto is en voorkom je dat je niet voor verrassingen komt te staan; dat er geen grote reparaties hoeven te gebeuren. We kunnen een klein onderhoud altijd combineren met de autokeuring, zodat je weer een jaar lang veilig de weg op kunt met je auto. Maak een afspraak voor je autokeuring inclusief de kleine onderhoudsbeurt. Wel zo efficiënt!

Klein onderhoud aan je auto

In de onderhoudsboekjes van je auto staat wanneer het klein onderhoud gedaan moet worden en wat er moet gebeuren. Mocht je daar geen kennis van hebben, raden we je aan om informatie te vragen bij je AutoProfitgarage. Daar kunnen ze je haarfijn uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Tijdens een klein onderhoud wordt je auto gecontroleerd op 30 punten. Als de monteur problemen constateert aan je auto en het nodig is om onderdelen te vervangen of herstellen, neemt hij contact met je op. Zo ben je altijd op de hoogte en voorkomen we financiële verrassingen.

Bespaartips klein onderhoud

  • Voer eenvoudige controles zelf uit. Een te lage bandenspanning zorgt voor een veel hogere bandenslijtage en een hoog brandstofverbruik. 
  • Een te laag oliepeil kan tot ernstige motorschade leiden. Voer dit soort eenvoudige controles regelmatig zelf uit. Hiermee verklein je ook de kans dat eenvoudig te verhelpen of kleine gebreken (zoals een olie- of waterlekkage)  door onoplettendheid tot grote schade en hoge kosten kan leiden.         
  • Controleer ook regelmatig je koelvloeistof. Als je deze regelmatig bij moet vullen kan dit duiden op lekkage. Controleer alleen bij  een koude motor! Controleren bij een warme motor kan leiden tot ernstige brandwonden!
  • Een goed onderhouden auto levert bij inruil meer op en is meestal makkelijker te verkopen. Sommige dingen kun je zelf, voor andere werkzaamheden is de keuze een bezoek aan onze garage beter. Onderhoud vanuit de garage wordt allemaal bijgehouden in een onderhoudsboekje en voor de nieuwe eigenaar dus een goed koopargument.

Autokeuring afspraak

Wil je een afspraak maken voor autokeuring? Bekijk hier meer over de autokeuring bij AutoProfit.