Autokeuring en olie checken door je AutoProfijtgarage

Controleer je regelmatig het oliepeil van je auto? Zo niet, laat dan op tijd een oliecheck uitvoeren bij een AutoProfitgarage in je buurt. Als je oude olie of te weinig olie in je motorblok hebt kunnen onderdelen vlugger verslijten, en in het ergste geval gaat je motor kapot.

Tijdig je olie checken

Olie is namelijk zeer belangrijk voor je motorblok. Niet alleen om alle onderdelen draaiende te houden, maar ook om rommel en vuil af te voeren naar de oliefilter en de motor af te koelen. Als je oude olie of te weinig olie in je motorblok hebt, kunnen onderdelen vlugger verslijten. Dat zorgt voor toenemend benzineverbruik, maar in het extreemste geval gaat je motor ervan kapot. En dat wil je niet, want dat zorgt zeker voor enorme kosten.

Oliecheck bij Autoprofit

Tijdens de oliecheck bij je AutoProfitgarage controleert de monteur of de kwaliteit en de hoeveelheid olie bij je auto past. Indien nodig zal hij de olie bijvullen. Daarnaast controleert hij op lekkages in het oliesysteem. Je moet gemiddeld eenmaal per jaar de olie laten checken, maar hoe meer kilometers je rijdt, hoe vaker je een check moet laten uitvoeren. Een oliecheck is geen standaardonderdeel van de autokeuring, maar als je dat wilt kunnen we de twee altijd combineren.