Autokeuring door je AutoProfitgarage, betrouwbaar en in de buurt

Een autokeuring is een verplichte jaarlijkse keuring die je moet laten uitvoeren aan je auto. Dat zorgt ervoor dat de auto's die op Belgische wegen rijden veilig zijn en het milieu zo weinig mogelijk wordt belast door verontreinigende auto's.

Autokeuring bij AutoProfit

Als je geen autokeuring laat uitvoeren, is de kans op problemen groter, waardoor je auto mogelijk grotere reparaties zal moeten ondergaan. Bovendien riskeer je een boete. Ten slotte is het beter voor de auto als je structureel onderhoud laat uitvoeren. Daarmee voorkom je grote(re) problemen.

Hoe lang van tevoren kan ik mijn auto laten keuren?

Allereerst is het goed om te weten dat je je auto al kunt laten keuren tot 2 maanden voor de uiterste geldigheidsdatum vermeld op het laatst afgeleverde keuringsbewijs, met behoud van de geldigheidsperiode.

Auto's van minder dan 4 jaar oud
Alle voertuigen moeten voor de eerste keer gekeurd worden voor de datum waarop ze 4 jaar ingeschreven staan in België.

Auto's ouder dan 4 jaar
De eerste periodieke keuring vindt 1 jaar na de eerste keuring plaats. Daarna bedraagt de basisperiodiciteit tussen de opeenvolgende periodieke keuringen in principe 1 jaar. Als het voertuig aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan de jaarlijkse periodiciteit tot op 2 jaar gebracht worden.

Op welke punten wordt er gecontroleerd bij een autokeuring?

Bij een autokeuring wordt je auto gecontroleerd op meerdere punten die de veiligheid van de bestuurder in gevaar kunnen brengen. Dat zijn onder andere de remmen, de wielophanging, de banden, de schokdempers, de verlichting, de stuurinrichting en de nummerplaten.

APK keuring en winterbanden

Hoewel we het wel adviseren, is het niet verplicht om in België in de winterperiode met winterbanden te rijden. Winterbanden zijn veilig, maar het is niet verplicht voor je APK keuring. Daarom zul je zonder winterbanden in de winter gewoon een APK keuring kunnen laten uitvoeren.