Banden wisselen door je AutoProfitgarage

De banden aan je auto slijten door gebruik. Bij normaal rijgedrag ondervind je geen problemen van versleten banden, maar in een haarspeldbocht of bij een noodstop op een onverwacht moment heb je opeens minder grip. Je kunt je voorstellen dat dat gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Banden wisselen bij AutoProfit

Daarom is het zeer belangrijk om je banden regelmatig om te wisselen. In de meeste gevallen slijten je voorbanden namelijk vlugger dan je achterbanden. Door je banden regelmatig om te wisselen, slijten de banden gelijkmatiger en gaan ze langer mee. Ook vergroot dat je veiligheid en wordt de wegligging beter. Bij AutoProfit balanceren we je banden altijd na een wissel, voor het beste rijcomfort. Bovendien gebruiken we alleen banden van hoge kwaliteit van bekende merken zoals Michelin, Continental of Landsail.

Wanneer moet ik mijn banden wisselen?

Standaard is de profieldiepte van een band  6 tot 7 milimeter. Het is wettelijk verboden om nog door te rijden als je een profieldiepte van minder dan 1,6 milimeter hebt. Dat geldt voor alle personenwagenbanden. Wij raden uit voorzorg aan om bij een profieldiepte van 2 milimeter je banden te verwisselen. Zo voorkom je problemen en garandeer je je eigen veiligheid. Weet je niet wat de profieldiepte van je banden is? Geen probleem! Onze AutoProfitgarages controleren namelijk altijd de profieldiepte van je banden voordat ze verwisseld worden. Zo weet je zeker dat je band alleen verwisseld wordt als dat echt nodig is. 

Zomer- en winterbanden wisselen

Winterbanden hebben een andere dikte en een ander profiel, waardoor ze in de winter meer grip houden. Dat zorgt voor minder slipgevaar en een kortere remweg op gladde wegen. In de zomer rijden deze winterbanden onzuinig en ook minder goed. Laat daarom tijdig je winterbanden wisselen voor zomerbanden. Je kunt ook kiezen voor allseasonbanden die je het hele jaar door kunt laten zitten.

Wat kost banden wisselen?

De prijs van nieuwe banden is afhankelijk van het type auto dat je hebt. Je krijgt vooraf een prijsopgave, zodat je weet waar je aan toe bent.