Bougies vervangen door je AutoProfitgarage

Bougies zijn kleine, maar essentiële onderdelen in een verbrandingsmotor, want ze zorgen ervoor dat de verbranding van de benzine tot stand komt. Als bougies niet goed functioneren, kan dat veel schade aan je motor opleveren. En dat wil je natuurlijk niet.

Wanneer bougies vervangen?

Het is noodzakelijk dat je je bougies tijdig laat vervangen. Autofabrikanten hanteren verschillende termijnen voor het vervangen van de bougies. Wanneer de bougies vervangen moeten worden, staat exact beschreven in je onderhoudsboekje. Als richtlijn kun je aanhouden dat deze maximaal drie jaar gebruikt kunnen worden. Maar let op, voor bougies geldt wel: vervang ze liever te vroeg dan te laat. Nieuwe bougies kosten maar een paar euro, en als je te lang met oude bougies blijft rijden, kan de schade al gauw hoog oplopen.

Hoe werken bougies en hoe worden bougies vervangen?

Zonder een vonk zou er geen manier zijn om brandstof in de verbrandingskamer te laten ontbranden. Bougies zijn al jaren een essentieel onderdeel van de verbrandingsmotor. Bougies zijn ontworpen om een ​​elektrisch signaal te verzenden om een ​​vonk te creëren die het lucht-brandstofmengsel in de verbrandingskamer ontsteekt. Elk voertuig heeft een specifiek type bougie nodig die is gemaakt van specifieke materialen en met een speciale bougiekap die wordt afgesteld door een monteur tijdens de installatie. Wanneer deze materialen verslijten wordt de effectiviteit van de bougie verminderd wat de acceleratie van het voertuig behoorlijk kan verminderen. Goede bougies verbranden brandstof efficiënt, terwijl slechte of falende bougies ervoor kunnen zorgen dat de motor helemaal niet start.

Als u merkt dat uw auto traag werkt of niet zo snel versnelt dan voorheen bestaat de kans dat de bougies moeten worden vervangen. Om er zeker van te zijn dat de bougies het probleem veroorzaken is het verstandig om contact op te nemen met een van onze AutoProfit garages. Een monteur zal altijd kijken of het nodig is om de aandrijfas compleet te vervangen, of dat het volstaat om een aantal onderdelen (bijvoorbeeld de homokinetische koppeling) te vervangen. Uiteraard ontvang je een prijsofferte, waardoor je niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Kosten voor het vervangen van bougies

Bougies vervangen is geen tijdrovende klus en je krijgt van ons vooraf een prijsofferte zodat je niet voor financiële verrassingen komt te staan. Maak een afspraak bij een AutoProfitgarage in je buurt. Doorgaans worden de bougies ook vervangen bij een groot onderhoud.