Bougies vervangen door je AutoProfitgarage

Bougies zijn kleine, maar essentiƫle onderdelen in een verbrandingsmotor, want ze zorgen ervoor dat de verbranding van benzine tot stand komt. Als de bougies niet goed functioneren, kan dat veel schade aan je motor opleveren. Dat wil je natuurlijk niet.

Wanneer moeten mijn bougies vervangen worden?
Het is noodzakelijk dat je je bougies tijdig laat vervangen. Autofabrikanten hanteren verschillende termijnen voor het vervangen van de bougies. Wanneer de bougies vervangen moeten worden, staat exact beschreven in je onderhoudsboekje. Als richtlijn kun je aanhouden dat ze maximaal drie jaar gebruikt kunnen worden, maar voor bougies geldt wel: vervang ze liever te vroeg dan te laat. Nieuwe bougies kosten maar een paar euro, maar als je te lang met oude bougies blijft rijden, kan de schade al gauw hoog oplopen.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van bougies?
Bougies vervangen is geen tijdrovende klus en je krijgt vooraf een prijsofferte, zodat je niet voor financiële verrassingen komt te staan. Bereken je kosten via onze online offertetool. 

Hoe werkt dat: bougies vervangen?
Als je bougies vervangen moeten worden, maak je een afspraak bij een AutoProfitgarage in je buurt. Doorgaans worden de bougies ook vervangen bij een groot onderhoud.