Distributieriem vervangen door je AutoProfitgarage

In een motorblok zit een distributieriem of een distributieketting. Het is zeer belangrijk dat die op tijd vervangen wordt, want als de distributieriem kapotgaat, kunnen de kosten hoog oplopen. In sommige gevallen is de distributieriem helemaal niet meer te herstellen. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wanneer distributieriem vervangen?

De termijn voor het vervangen van de distributieriem staat exact beschreven in het onderhoudsboekje van je auto. Als dat aantal kilometers nog niet is gereden, maar er is wel een aantal jaren verstreken, dan is het ook aan te raden om de distributieriem te vervangen. Als richtlijn kun je aanhouden dat de distributieriem vervangen moet worden bij 60.000 tot 120.000 gereden kilometers of om de vijf jaar.

Kosten voor het vervangen van de distributieriem

Bij AutoProfit krijg je vooraf een prijsofferte waarin alle kosten voor het vervangen van de distributieriem opgenomen zijn. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. 

Hoe werkt dat: een distributieriem vervangen?

Als je distributieriem vervangen moet worden, maak je een afspraak bij één van de AutoProfitgarages. Terwijl hij je distributieriem vervangt, controleert de monteur ook de balansasriem en de multi-V-(rib)riemenset. Het komt weleens voor dat die riemen ook vervangen moeten worden omdat ze versleten zijn (ze lopen vaak gelijk met de distributieriem). Omdat op dat moment het motorblok al openligt, is het voor de monteur gemakkelijker om het tegelijk te doen dan om er een nieuwe afspraak voor te maken.

Bovendien is de kans op problemen kleiner bij het vervangen van alle onderdelen tegelijk. Uiteraard informeren we je daar altijd over en zonder uitdrukkelijke goedkeuring voeren we geen extra werkzaamheden uit. Hou er wel rekening mee dat de prijs voor twee aparte afspraken hoogstwaarschijnlijk hoger is.