Katalysator vervangen door je AutoProfitgarage

De katalysator van je auto zorgt ervoor dat schadelijk stoffen die in de uitlaatgassen zitten, worden omzet in minder schadelijke stoffen. Dit is belangrijk voor het milieu, maar ook voor jou. Een kapotte katalysator zorgt namelijk voor meer brandstofverbruik.

Katalysatoren zijn al 30 jaar verplicht in auto’s voor het reduceren van de milieuvervuiling en de omzetting van giftige in niet-giftige gassen. Normaal gesproken gaat een katalysator lang mee. Als deze toch kapot gaat kan hij echter veel schade aanrichten. Daarnaast wordt het brandstofverbruik hoger en krijg je ook meer uitstoot van schadelijke stoffen.

Kapotte katalysator

Rammelt je katalysator? Dan is de kans groot dat hij kapot is. Als je katalysator rammelt, kan dat twee oorzaken hebben: het hitteschild van de uitlaat of katalysator zit los of de inhoud van de katalysator is terechtgekomen in de behuizing ervan. Normaal gesproken krijg je een melding op je dashboard als je katalysator kapot is. Het is dan verstandig om je AutoProfitgarage er meteen naar te laten kijken. Daarmee voorkom je ergere problemen en dus hogere kosten.

Katalysator vervangen

Als je katalysator rammelt, kan dat twee oorzaken hebben: het hitteschild van de uitlaat of katalysator zit los of de inhoud van de katalysator is terechtgekomen in de behuizing ervan. Normaal gezien krijg je een melding op je dashboard als je katalysator kapot is. Het is dan verstandig om je AutoProfitgarage er meteen even naar te laten kijken. Daarmee voorkomt je ergere problemen.

Kosten voor het vervangen van de katalysator

Een katalysator vervangen is tamelijk prijzig. Dat komt niet doordat het een tijdrovende klus is, maar veeleer omdat een katalysator een duur onderdeel is. Bij je AutoProfitgarage kun je er zeker van zijn dat je een complete prijsspecificatie krijgt. Bovendien leveren AutoProfitgarages alleen materialen van de betere merken, waardoor je zeker weet dat de reparatie een structurele oplossing biedt.