Katalysator vervangen door je AutoProfitgarage

Rammelt je katalysator? Dan is de kans groot dat hij kapot is. Zoals je weet, verlaten brandstoffen je auto na verbranding in de motor. Een katalysator zorgt ervoor dat er minder schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen in het milieu terechtkomen. Als je katalysator niet goed meer werkt, stoot je auto meer schadelijke stoffen uit en verbruik je meer brandstof dan normaal.

Wanneer moet mijn katalysator vervangen worden?
Als je katalysator rammelt, kan dat twee oorzaken hebben: het hitteschild van de uitlaat of katalysator zit los of de inhoud van de katalysator is terechtgekomen in de behuizing ervan. Normaal gezien krijg je een melding op je dashboard als je katalysator kapot is. Het is dan verstandig om je AutoProfitgarage er meteen even naar te laten kijken. Daarmee voorkomt je ergere problemen.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van de katalysator?
Een katalysator vervangen is tamelijk prijzig. Dat komt niet doordat het een tijdrovende klus is, maar veeleer omdat een katalysator een duur onderdeel is. Bij je AutoProfitgarage kun je er zeker van zijn dat je een complete prijsspecificatie krijgt. Bovendien leveren AutoProfitgarages alleen materialen van de betere merken, waardoor je zeker weet dat de reparatie een structurele oplossing biedt. Bereken je kosten via onze online offertetool.