Lambdasonde vervangen door je AutoProfitgarage

Een lambdasonde is een sensor die zich op de uitlaat bevindt. De lambdasonde meet het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen, waardoor je het brandstofgehalte constant kunt controleren en tijdig bijstellen als het nodig is. Helaas kan een lambdasonde ook kapotgaan.

Wanneer lambdasonde vervangen?

Een lambdasonde kan door ouderdom of verkeerde brandstof kapotgaan. Als gevolg van een kapotte lambdasonde kan de auto veel meer brandstof gebruiken en kan de motor schade oplopen. Dat wil je natuurlijk niet, daarom is het belangrijk om een kapotte lambdasonde op tijd te laten vervangen.

Kosten voor het vervangen van de lambdasonde?

Bij AutoProfit krijg je vooraf een prijsofferte waarin alle kosten voor het vervangen van de lambdasonde opgenomen zijn. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. 

Hoe werkt dat: de lambdasonde vervangen?

Als je zelf vermoedt dat de lambdasonde niet goed meer werkt of je auto wordt uitgelezen en de lambdasonde blijkt aan vervanging toe, moet de lambdasonde eerst verwijderd worden. Dat kan vrij eenvoudig door het stekkertje los te koppelen en de lambdasonde uit de uitlaat te draaien. We raden aan dat over te laten aan een monteur, die je helpt bij het vervangen van de lambdasonde. Maak daarvoor een afspraak bij een AutoProfitgarage in je buurt.