Winterbanden bij je AutoProfit garage

Goede banden zijn essentieel voor de wegligging van je auto en dus essentieel voor jouw veiligheid. Zeker in de winter. In sommige Europese landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Hoewel dit niet het geval is in België en Nederland, zijn winterbanden ook hier aan te raden omdat het meer veiligheid geeft aan u, uw passagiers en medeweggebruikers.

Wanneer winterbanden?

Het gebruik van winterbanden wordt nog weleens onderschat, maar heb je eenmaal de ervaring met winterbanden dan besef je dat je eigenlijk niet zonder winterbanden kúnt rijden. Dit horen we vaak in onze garages. Winterbanden hebben een zachtere samenstelling, waardoor ze beter geschikt zijn voor lagere temperaturen. Je hebt meer grip, meer comfort en meer veiligheid bij winterse omstandigheden zoals sneeuw of ijs. De remweg bij winterbanden is meer dan de helft korter bij een snelheid van 50 km. p/u! Het rijden op winterbanden is sterk aanbevolen bij temperaturen onder de 7°C. Wij adviseren daarom om in de maanden oktober t/m maart te kiezen voor winterbanden.

Voor het wisselen van seizoensgebonden banden raden we aan om tijdig een afspraak te maken bij een van de AutoProfit garages. Heeft u nog geen winterbanden? Dan kunt u ze bij ons kopen. Wij hebben winterbanden van o.a. de bekende merken als Continental, Michelin, Landsail, Vredestein en Dunlop.

In welke landen zijn winterbanden verplicht?

In steeds meer landen is het gebruik van winterbanden in een bepaalde periode verplicht. In de landen waar winterbanden verplicht zijn kunt u aansprakelijk gesteld worden bij een ongeluk als u zelf geen winterbanden heeft. Daarnaast is het voor uw eigen veiligheid natuurlijk ook verstandig om met winterbanden te rijden. Bekijk hier het overzicht van de ANWB waarin de landen worden benoemd waarin winterbanden verplicht zijn. 

Profieldiepte winterbanden

Er is geen minimale profieldiepte vastgesteld voor winterbanden. Experts raden aan om winterbanden met een profieldiepte van minder dan 4 mm te vernieuwen. Als je de profieldiepte van je banden niet kent, is dat geen probleem. AutoProfitgarages controleren namelijk altijd de profieldiepte van je banden voordat ze verwisseld worden.

Winterbanden kopen bij AutoProfit

De Nederlandse verkeersorganisatie ANWB doet ieder jaar een grote winterbandentest. Banden van Michelin en Vredestein dingen altijd goed mee in die test. In de webshop van AutoProfit kun je winterbanden online bestellen van die merken. Daarnaast vind je nog meer kwaliteitswinterbanden van merken als Viking en Goodyear. Ook kun je altijd bij je AutoProfitgarage terecht voor advies en voor de wisselservice.