Zomerbanden bij je AutoProfit garage

Voor je veiligheid en wegligging zijn goede banden essentieel. In de winter zijn winterbanden de verstandigste keuze, maar in de zomer blijven rijden met winterbanden is geen goed idee. Je remweg wordt langer door het zachte rubber van een winterband, waardoor de kans op ongevallen toeneemt. Ook verbruik je meer brandstof dan nodig. Daarnaast zijn zomerbanden speciaal ontwikkeld om je bij zon en warmte, maar ook bij 'normale' Belgische weersomstandigheden van A naar B te brengen.

Zomerbanden wisselen

De profieldiepte van een band is standaard 6 tot 7 millimeter. Bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter is het wettelijk verboden om nog door te rijden. Uit voorzorg en veiligheid raden wij aan om je banden reeds te verwisselen bij een profieldiepte van 2 millimeter. Zo voorkom je problemen en garandeer je je eigen veiligheid. Als je de profieldiepte van je banden niet kent, is dat geen probleem. AutoProfitgarages controleren namelijk altijd de profieldiepte van je banden voor ze verwisseld worden. Zo weet je zeker dat je band verwisseld wordt als het nodig is.

Winterbanden wisselen naar zomerbanden

Om seizoensgebonden banden te wisselen raden we aan om tijdig een afspraak te maken bij één van de AutoProfit garagesAls richtlijn kun je van april tot september rijden met zomerbanden en van oktober tot maart met winterbanden. Houd het weer ook goed in de gaten, want als je bij een buitentemperatuur van 7 graden nog met winterbanden rijdt, is het ook aan te raden om te wisselen naar zomerbanden.

Profiel zomerbanden

Wettelijk is er geen minimale profieldiepte vastgelegd voor zomerbanden. Er wordt aangeraden om zomerbanden met een profieldiepte van minder dan 2 mm te vervangen. Als je de profieldiepte van je zomerbanden niet weet is dat geen probleem. Wij controleren namelijk altijd de profieldiepte van je zomerbanden, en geven aan als deze vervangen moeten worden.

Zomerbaden kopen bij AutoProfit
De kwaliteit van nieuwe banden is zeer belangrijk voor het rijcomfort, de rijprestaties en ook voor je veiligheid onderweg. AutoProfit verkoopt banden van diverse toonaangevende merken, zoals Goodyear, Continental en Vredestein. In de webshop van AutoProfit vind je alle banden die we verkopen.