Aandrijfas vervangen door je AutoProfitgarage

Ratelt je auto aan één kant als je een bocht neemt? En wordt dat geluid na verloop van tijd steeds harder? Dan kun je er bijna zeker van zijn dat je aandrijfas stuk is. Als je een tijdje blijft doorrijden met een versleten aandrijfas zul je nog geen problemen krijgen, maar het is niet verstandig om er te lang mee te blijven rijden. Een kapotte aandrijfas kan op de duur namelijk ook andere onderdelen beschadigen.

Een aandrijfas heeft geen concrete vervangingstermijn. Het is een zogeheten slijtageonderdeel en dat houdt in dat het vervangen van een aandrijfas afhankelijk is van de slijtage aan het onderdeel. Zoals beschreven merk je vlug genoeg dat je aandrijfas vervangen moet worden. We raden aan om, als je tot de conclusie bent gekomen dat je aandrijfas vervangen moet worden, dat zo vlug mogelijk te laten doen.

Hoe werkt dat: een aandrijfas vervangen?
Als je problemen ondervindt met je aandrijfas is het verstandig om een afspraak te maken bij een AutoProfitgarage. Een monteur zal altijd kijken of het nodig is om de aandrijfas compleet te vervangen, of dat het volstaat om een aantal onderdelen (bijvoorbeeld de homokinetische koppeling) te vervangen. Uiteraard ontvang je een prijsofferte, waardoor je niet voor financiële verrassingen komt te staan.